Cambuur verslaat defensief Eindhoven en zet stap naar titel

22 maart 2021 – Het is een prima weekend geworden voor SC Cambuur. De Leeuwarders zagen vrijdag concurrenten De Graafschap en NAC Breda punten verspelen en hebben maandag zelf wel gewonnen. FC Eindhoven werd in het eigen stadion met 3-0 verslagen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Cambuur verslaat defensief Eindhoven en zet stap naar titel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De ploeg van Ernie Brandts zit in een lastige fase en staat zestiende in de Eerste Divisie. Het zit bovendien in een lastig deel van het programma en speelde de afgelopen weken achtereenvolgens tegen De Graafschap en Almere City. Beide duels gingen verloren en ook vanavond leed Eindhoven een nederlaag. In de eerste helft hield het nog aardig stand en kreeg het zelfs een grote kans, maar die werd hoog overgeschoten door Jacky Donkor. Cambuur moest geduldig zijn en kreeg weinig mogelijkheden, maar zag Robert Mühren met een sluwe lob wel de lat raken.

Een dood spelmoment bleek nodig voor Cambuur om de ban te breken. Na een uur kon Erik Schouten geheel vrij de 1-0 tegen de touwen koppen uit een corner van Mees Hoedemakers. Eindhoven bleef ondanks die tegengoal voor het eigen doel hangen en kreeg de rekening gepresenteerd van Cambuur. Zes minuten voor tijd waren de invallers belangrijk voor Cambuur. David Sambissa drukte keurig af op aangeven van Jasper ter Heide. Ragnar Oratmangoen knalde vijf minuten later na een pass van Sambissa ook nog de 3-0 tegen de touwen. De defensieve stellingen hielpen Eindhoven dus allerminst.

Cambuur heeft de voorsprong op De Graafschap vergroot tot zes punten. De marge op Almere City FC is zelfs acht punten. Bovendien heeft Cambuur een veel beter doelsaldo dan die twee ploegen.

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd