De Jong over speelwijze Eindhoven: "Kijk liever naar The Voice"

22 maart 2021 – Echt genieten was het maandagavond niet voor de neutrale toeschouwer bij SC Cambuur tegen FC Eindhoven (3-0). De bezoekers parkeerden de bus en stonden massaal op de eigen helft te verdedigen. Henk de Jong heeft begrip voor de speelwijze, maar kon er niet van genieten.

De Jong over speelwijze Eindhoven: "Kijk liever naar The Voice"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Het was wel terecht, toch?", zei De Jong met gevoel voor understatement bij ESPN. "Zij spelen heel verdedigend en dat mag. Dan moet je wachten en een keer geluk hebben. We hadden ook negentig procent balbezit, maar alleen het laatste stukje lukte steeds net niet. Het staat zo dicht op hun goal dat je ook een keer geluk moet hebben. Als 'ie valt, dan kan het een dikke uitslag worden dus ik kan de trainer van Eindhoven wel begrijpen."

Uiteindelijk vielen de doelpunten pas in de tweede helft. De Jong maakte zich geen zorgen over of de goal wel zou vallen. "Nee, want op een gegeven moment valt 'ie wel. We zeiden in de rust ook dat we niet in de war moesten raken. Op een gegeven moment gaat de goal vallen, dat is de voetbalwet. En als dat niet zo is dan ben je net niet goed genoeg. Dat kan ook een keer zo zijn, maar meestal valt de goal wel", zegt de coach.

Cambuur moest het doen zonder meerdere basisspelers, maar dat deerde de ploeg dus niet. "We missen best wel wat jongens. Ik wil me daar niet achter verschuilen want ik vind dat wij een goede ploeg hebben. Alleen qua vastigheden misten we nu wel wat. Dat is niet goed voor het voetbal. Iedereen verwacht dat wij flitsend spelen, maar dat kan niet omdat het er zoveel verdedigers staan." De Jong had liever gezien dat Eindhoven meer uit de schulp was gekropen. "Volgens mij waren we vanavond de enige wedstrijd op televisie, nou ik had naar de andere kant gekeken. Mijn kinderen zijn gek van The Voice of Holland, maar daar had ik vanavond naar gekeken want hier is geen klap aan natuurlijk. Dat snap ik wel."

Cambuur heeft zes punten voorsprong op De Graafschap en acht punten meer dan Almere City FC. Promotie komt dus steeds dichterbij, weet De Jong. "We staan er goed voor, maar we zijn er nog niet. We hebben nog wel wat lastige wedstrijden, maar hebben ook wel een goede ploeg. We hebben de afgelopen twee jaar een keer of zes/zeven verloren, dus er moeten hele rare dingen gebeuren, willen we nu in één keer acht keer gaan verliezen."

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd