Van de Looi: "Ik heb de opstelling voor 95 procent in mijn hoofd"

23 maart 2021, 09:30

Erwin van de Looi is er al grotendeels uit in welke opstelling Jong Oranje woensdag aan het EK begint. Wie de beoogde basisspelers zijn, wil de bondscoach in aanloop naar het groepsduel met Jong Roemenië echter nog niet kwijt. Zelfs over de keeperspositie hult Van de Looi zich in nevelen.

"Ik heb de opstelling voor 95 procent in mijn hoofd, maar ga 'm nog niet delen", vertelt Van de Looi voor de camera van ESPN. Onder de lat heeft de  bondscoach de keuze tussen Justin Bijlow, Kjell Scherpen en Maarten Paes. Scherpen heeft rugnummer 1 gekregen, maar dat betekent volgens Van de Looi niet dat de Ajax-doelman ook de eerste keeper is. "Een rugnummer van 11 of lager betekent niet per definitie een basisplaats."

Jong Oranje start woensdag het EK met een groepswedstrijd tegen de Roemeense leeftijdgenoten. "Of het kriebelt? Ja, al een tijdje. We hebben ons goed voorbereid, weten wat we willen en hebben ambities. Daar zijn we ook Nederlanders voor. Als het nou gaat om het Nederlands elftal of Jong Oranje: als we naar een toernooi gaan, zijn er altijd verwachtingen. Die heb ik zelf ook."

Jong Duitsland lijkt de sterkste tegenstander in de groep, maar Jong Roemenië moet volgens Van de Looi niet onderschat worden. "Roemenië was twee jaar geleden gewoon halvefinalist. Veel spelers die er toen bij waren, zitten er nog steeds bij. Het zou fout zijn om te denken dat het alleen maar om Duitsland gaat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen