Zwalkend Bayer Leverkusen grijpt in en breekt met Peter Bosz

23 maart 2021, 10:17   Bijgewerkt: 23 maart 2021, 11:18

Peter Bosz is niet langer de hoofdtrainer van Bayer Leverkusen. De aanhoudende teleurstellende resultaten zijn voor de Duitse club aanleiding geweest om de 57-jarige trainer op straat te zetten. Die Werkself nemen ook afscheid van assistenten Hendrie Krüzen en Rob Maas en performance manager Terry Peters.

Het ontslag van Bosz komt niet helemaal uit de lucht vallen. Na een uitstekende eerste seizoenshelft, waarin Bayer Leverkusen zelfs even aan kop stond in de Bundesliga, vielen de resultaten in 2021 enorm tegen. Niet alleen werd de Duitse club tegen op papier minder sterke tegenstanders uitgeschakeld in de Europa League en de DFB-Pokal, ook in competitieverband presteerde Leverkusen ondermaats.

Van de laatste veertien competitiewedstrijden won Bayer Leverkusen er slechts drie, waardoor kwalificatie voor de Champions League ver weg is. Met nog acht wedstrijden te spelen staat de club zesde, met een achterstand van zeven punten op nummer vier Eintracht Frankfurt. De pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Hertha BSC van afgelopen weekend bleek de spreekwoordelijke druppel voor Bosz.

Bosz stond ruim twee jaar aan het roer bij Bayer Leverkusen. Hij stapte halverwege het seizoen 2018/19 in en leidde Die Werkself meteen naar de Champions League door van de negende naar de vierde plaats te klimmen. Vorig seizoen eindigde Bayer Leverkusen als vijfde. Het lukte Bosz niet om een prijs met de Duitse club te winnen, al was hij daar wel eenmaal dichtbij. Vorig seizoen greep hij naast de DFB-Pokal door in de finale te verliezen van Bayern München.

Opvolger

Bosz wordt bij Leverkusen opgevolgd door Hannes Wolf (39), die tot het einde van het seizoen de honneurs waarneemt. De Duitse oefenmeester was eerder trainer van VfB Stuttgart, Hamburger SV en KRC Genk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen