Spandoeken in Kuip worden voor bekerfinale verwijderd

23 maart 2021, 11:18   Bijgewerkt: 23 maart 2021, 11:24

De Kuip ligt binnenkort niet meer vol met spandoeken. Met het oog op de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse worden de duizenden steunbetuigingen na de komende thuiswedstrijd van Feyenoord uit het stadion verwijderd. Bovendien vindt de supportersvereniging van Feyenoord het 'mooi geweest'.

Een woordvoerder van de supportersvereniging bevestigt tegenover RTV Rijnmond dat de bijna vijfduizend spandoeken binnenkort worden weggehaald. "We hebben met de KNVB gesproken en alle doeken moeten weg", zo klinkt het. Tijdens het thuisduel met Fortuna Sittard, op eerste paasdag, zullen de spandoeken voor het laatst te zien zijn.

Eerder liet de supportersvereniging van Ajax weten de bekerfinale te willen spelen zonder de spandoeken in De Kuip. "Het is aan de KNVB om te beslissen, aangezien zij deze wedstrijd organiseren. Wij vinden dat de finale op neutraal terrein in een neutrale omgeving gespeeld moet worden, dus zonder uitingen van derden - behalve de betrokken finalisten (Vitesse en Ajax), de organisator (KNVB) en haar sponsors. Dus zonder de huidige spandoeken in het stadion", zei een woordvoerder.

Ajax en Vitesse strijden op zondag 18 april om de eindzege in de KNVB Beker. Feyenoord speelt daarna, behoudens eventuele play-offs, nog drie wedstrijden in een lege Kuip: tegen Vitesse (25 april), Ajax (9 mei) en RKC Waalwijk (16 me).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen