"Je kunt een grotere impact hebben door wél te gaan"

23 maart 2021, 13:45

Ook Georginio Wijnaldum kreeg dinsdag bij de persconferentie van Oranje vragen of zich afgevuurd over het WK in Qatar. Net als Frank de Boer ziet ook de aanvoerder geen heil in een boycot van het toernooi en denkt dat het beter is om wel te gaan, mocht Oranje zich plaatsen.

Wijnaldum kreeg de vraag of de voetbalwereld zich niet eerder had moeten uitspreken tegen Qatar, bijvoorbeeld al bij de toewijzing van het toernooi in 2014. "Ik denk dat veel mensen zich op dat moment niet bewust waren van de situatie in Qatar", zei Wijnaldum. "Het kwam ter sprake toen wij met Liverpool daar het WK gingen spelen. Toen pas ik hoorde van de verhalen in Qatar. Ik wist wel dat de KNVB het er niet mee eens was dat het toernooi daar gespeeld zou worden, maar ik denk er tot nu heel veel mensen niet bewust waren van de situatie daar. Dus daarom was het ook heel moeilijk om daar een statement over te brengen. Twee jaar geleden hoorde ik echt pas over de verhalen."

Frank de Boer gaf aan dat de bond, de staf en de spelers een boycot van het toernooi niet zitten. Volgens Wijnaldum klopt dat en is de situatie in dat land wel onderwerp van gesprek in de groep. "We hebben het er wel over gehad, omdat het wel een groot onderwerp is. Wij waren allemaal van mening dat we toch moesten gaan, als we ons kwalificeren. We kunnen een grotere impact hebben door wel te gaan. Het is heel moeilijk om als speler iets te doen. Je kunt het niet alleen veranderen. Wij hebben er ook niet voor gekozen hebben om in Qatar te voetballen."

Vastigheden bij Oranje

Wijnaldum gaf tevens aan dat het voor de spelers moeilijk is om na zo'n lange periode weer de omschakeling te maken van clubvoetbal naar de interlands. Oranje kwam vier maanden geleden voor het laatst bij elkaar. "Ik vind het heel vervelend, zo'n lange periode zonder interlands. Iedereen heeft er last van. Het is toch wel weer wennen als je na vier maanden terugkomt. Nu moet je trainen, wat eigenijk niet kan omdat jongens nog op zondag hebben gespeeld. We proberen het zo goed mogelijk te doen, maar het is niet makkelijk. Het zou makkelijker zijn geweest als we donderdag zouden spelen, maar wij bepalen de planning niet. Dus we moeten het er gewoon mee doen."

Nederland speelt woensdagavond de uitwedstrijd tegen Turkije.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen