Voormalig bondscoach Italië stopt: "Deze wereld niets voor mij"

23 maart 2021, 16:50

Fiorentina moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Cesare Prandelli heeft dinsdag per direct zijn ontslag genomen bij de Italiaanse middenmoter. De ex-bondscoach van de Italiaanse nationale ploeg trekt om persoonlijke redenen de stekker uit zijn trainersloopbaan en lijkt niet meer van plan een rentree in de voetballerij te overwegen.

Dat maakt hij bekend in een open brief. De 63-jarige hoofdcoach is met Fiorentina dit seizoen bezig met een teleurstellende campagne, met de huidige veertiende plaats tot gevolg. Daarmee moet het eerder vrezen voor degradatie dan dromen van Europees voetbal. Prandelli neemt net als in 2010 afscheid van Fiorentina. "Dat was op aandringen van anderen, ditmaal is het mijn beslissing", schrijft Prandelli.

"Ik ben hier gekomen om alles te geven. Toen mijn gevoel zei dat ik het niet langer voor elkaar kreeg, leek het mij voor iedereen beter dat ik me terugtrek. Spijt heb ik niet, maar waarschijnlijk is deze wereld niet langer iets voor mij. Ik herken mezelf niet meer, ondanks het feit dat ik er mijn hele leven in heb gezeten." Prandelli vertrekt per direct bij Fiorentina.

Prandelli stond tussen 2010 en 2014 aan het roer bij de Italiaanse nationale ploeg, waar hij in 2012 zijn hoogtepunt beleefde. In de finale van het EK bleek Spanje uiteindelijk te sterk. Het teleurstellend verlopen WK in 2014, waarin Italië al in de groepsfase werd uitgeschakeld, leidde het ontslag van de trainer in. Prandelli stond tevens aan het roer bij Parma, AS Roma, Galatasaray en Valencia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen