Statement van Noren tegen WK in Qatar: "FIFA onder druk zetten"

23 maart 2021, 20:21

Het nationale elftal van Noorwegen maakt woensdag een statement voor de horrorsituatie van gastarbeiders in Qatar. De Noren trappen daarmee de WK-kwalificatie af, een campagne die moet leiden tot een ticket voor het wereldkampioenschap in 2022. Het WK in Qatar staat al maandenlang onder druk. 

Bondscoach Staale Solbakken gaf op de persconferentie aan dat zijn ploeg er mee bezig is. "We werken aan iets concreets. We willen druk uitoefenen op de FIFA om nog directer en steviger strenge eisen neer te leggen bij de autoriteiten in Qatar." De krant The Guardian onderzocht dat er tot dusverre al 6500 gastarbeiders zijn overleden wegens de slechte omstandigheden tijdens de bouw van de stadions.

De laatste weken wordt er steeds meer oproep gedaan het toernooi te boycotten. Ook Frank de Boer maakte dinsdag op de persconferentie namens het Nederlands elftal een statement. In de WK-kwalificatie neemt Oranje het op tegen Noorwegen, waar superspits Erling Haaland, stermiddenvelder Martin Ødegaard en Jørgen Strand Larsen (FC Groningen) spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen