Deur op kier voor fans tijdens bekerfinale: "Dat zou best kunnen"

23 maart 2021, 20:04

Hoewel het demissionair kabinet de huidige coronamaatregelen tot 20 april heeft verlengd, zijn er tijdens de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse van 18 april mogelijk alsnog fans welkom. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zette de deur voor supporters op een kier. 

"Dat zou best kunnen, maar moeten nog niet op de zaken vooruit lopen", zei De Jonge op de persconferentie, waarin duidelijk werd gemaakt dat de huidige coronamaatregelen tot minstens 20 april worden verlengd. Dat maakt het toestaan van volle stadions onmogelijk. Toch gloort een kans voor supporters om de wedstrijd te bezoeken. Mogelijk staat het duel in het teken van een Fieldlab-experiment, zoals eerder bij duels tussen NEC en De Graafschap en Almere City en Cambuur.

Ook bij het Nederlands elftal, dat het deze week opneemt tegen Letland, wordt het stadion weer deels gevuld. In de Johan Cruijff Arena worden 5000 supporters ontvangen.

Volgens premier Mark Rutte brengt het coronavirus veel onzekerheden met zich mee. "Dat betekent dat het tegen kan vallen, maar ook mee kan vallen", aldus Rutte op de persconferentie. "Als over een week blijkt dat de cijfers meevallen, dan kunnen en zullen we snel handelen. We kijken daarbij heel breed naar alle sectoren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen