Ontslag Bosz verbaast Stevens: "Goed gedaan"

23 maart 2021, 23:17   Bijgewerkt: 23 maart 2021, 23:27

Huub Stevens heeft met veel onbegrip gekeken naar het besluit van Baler Leverkusen om Peter Bosz op straat te zetten. De voormalig trainer van Vitesse en Ajax werd dinsdag ontslagen na een dramatische reeks in 2021. Terwijl Leverkusen voor de jaarwisseling nog mocht dromen van de Duitse landstitel, kwam na een nederlagenregen Champions League-deelname in gevaar.

Huub Stevens, die jarenlang in het Duitse voetbal werkte, begreep daar weinig van. "Ik kan me niet voorstellen dat hij puur en alleen op de resultaten is afgerekend", aldus de ex-coach van VfB Stuttgart en Schalke 04 in gesprek met de NOS. "Natuurlijk was ik verbaasd. Want laten we eerlijk zijn: Peter heeft het bij Bayer Leverkusen behoorlijk goed gedaan. Dat hij met deze ploeg de laatste wedstrijden geen resultaten behaalde, zal wel zo zijn redenen hebben."

Stevens denkt dat de spelers een rol kunnen hebben gespeeld. "Het is mogelijk dat de spelersgroep het niet eens was met zijn manier van werken. Of dat bepaalde mensen binnen de club zich niet langer konden vinden in zijn zienswijze. Misschien is er binnen de club gedacht dat Bosz met dit spelersmateriaal een paar plaatsen hoger had moeten staan dan momenteel het geval is."

Stevens raadt Bosz aan even rust te nemen, al weet hij dat aanbiedingen lastig te weigeren zijn. "Hij heeft in Leverkusen, helemaal in zijn eerste jaar, uitstekende resultaten behaald. Iemand met zo'n staat van dienst hoeft niet lang op een nieuwe club te wachten. Voor hij het weet staat er een nieuwe werkgever bij hem voor de deur. Neem dat maar van mij aan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen