De Boer over Ajax-Roma: "Voor beide ploegen lastige loting"

23 maart 2021 – Ronald de Boer verwacht een spannende clash tussen Ajax en AS Roma, de clubs die tijdens de Europa League-loting aan elkaar zijn gekoppeld in de kwartfinale. De voormalig middenvelder van de Amsterdammers bestempelt Ajax als een fantastische ploeg met enkele toptalenten.

De Boer over Ajax-Roma: "Voor beide ploegen lastige loting"

Volgens De Boer beschikt zijn oude werkgever over een goed elftal, maar toch is de selectie niet perfect. "Ajax heeft een sterke ploeg, maar het gebrek aan opties in de voorhoede is een zwakte", zegt hij in gesprek met Tele Radio Stereo. "Eigenlijk is Dusan Tadic de enige spits en hij is van nature niet eens een centrumspits. Voor de rest heeft Ten Hag veel goede spelers tot zijn beschikking, van Ryan Gravenberch tot Oussama Idrissi."

"Het is een moeilijke loting voor beide ploegen", aldus De Boer, die geen voorspelling durft te doen. Voor de Amsterdammers had het een weerzien kunnen zijn met ex-speler Justin Kluivert, maar AS Roma heeft hem dit seizoen gestald bij RB Leipzig. "Kluivert was misschien nog niet klaar voor de overstap naar Roma", blikt De Boer terug. "Maar ondanks dat hij erg jong is, moet hij zich nu toch wel gaan bewijzen. Als voorbeeld neem ik Tadic, die in Engeland een andere speler was, in Nederland volwassen is geworden en nu een van de drijvende krachten is."

Ajax

gerelateerd