De Ligt mogelijk komend seizoen al captain Juventus

24 maart 2021 – Er lonkt een mooie promotie voor Matthijs de Ligt. De verdediger van Juventus is bij de Italiaanse club een belangrijke schakel en kan komend seizoen mogelijk een stapje zetten in de pikorde. Volgens Tuttosport, de grootste sportkrant van Turijn, wordt De Ligt komend seizoen de aanvoerder van de Italiaanse club.

De Ligt mogelijk komend seizoen al captain Juventus

Momenteel is Giorgio Chiellini de aanvoerder van Juventus, maar de kans is groot dat de 36-jarige routinier na dit seizoen stopt. Hij beschikt over een aflopend contract in Turijn. Speelt Chiellini niet, dan is de band dit seizoen terug te vinden om de arm van Leonardo Bonucci. De 33-jarige verdediger zit eveneens in de herfst van zijn carrière en dus acht Juventus de tijd rijp om De Ligt aanvoerder te maken. Dat betekent uiteraard ook dat de 21-jarige Nederlander een belangrijke rol speelt in de toekomstplannen van de club.

Gezien zijn leeftijd is de keuze voor De Ligt uiteraard een opmerkelijke. Superster Cristiano Ronaldo staat ook nog onder contract bij Juventus, maar de kans bestaat dat de club hem in de zomer bij het juiste bod laat gaan. Het aanvoerderschap is overigens niet nieuw voor De Ligt: in april 2018 werd hij de aanvoerder van Ajax toen Joël Veltman zwaar geblesseerd raakte. De Ligt was toen de jongste Ajax-captain ooit.

gerelateerd