Farfán keert na zeventien jaar terug bij jeugdliefde Alianza Lima

24 maart 2021, 11:27

Jefferson Farfán keert terug bij Alianza Lima. De Peruviaanse aanvaller gaat na een periode van twintig jaar in het buitenland weer aan het werk bij de club uit zijn geboorteland. De 36-jarige aanvallende middenvelder zal in Peru de laatste jaren van zijn carrière als actieve profvoetballer doorbrengen.

"Woorden schieten tekort als dank voor dit moment", zei Farfán tijdens zijn presentatie bij zijn nieuwe club. Zeventien jaar geleden maakte hij de overstap van Alianza Lima naar PSV, waar hij uitgroeide tot een sleutelspeler. In 118 wedstrijden maakte Farfan 58 goals en gaf hij 22 assists. Na vier jaar bij PSV vertrok Farfán in 2008 naar Gelsenkirchen om een contract te tekenen bij Schalke 04. Daar werd Farfan al snel as een publiekslieveling. Zijn snelheid en acties rondom het zestienmetergebied zorgden ervoor dat de fans van Schalke vaak op het puntje van hun stoel zaten. In totaal maakte Farfán bij Schalke 39 goals en 49 assists in 170 Bundesliga-wedstrijden.

In zijn laatste jaren bij de club uit Gelsenkirchen moest Farfán het echter steeds vaker doen met een rol als reserve binnen het team. Schalke besloot dan ook om de aanvaller in 2015 te verkopen, aan Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten. Dat avontuur werd geen groot succes: Farfan speelde slechts twaalf wedstrijden. Zijn redding lag in Rusland, bij Lokomotiv Moskou waar hij uitendelijk vier jaar speelde.

Nu, na een vierjarig verblijf bij de Russen, keert Farfán terug bij zijn jeugdliefde. De club uit Peru neemt hem transfervrij over, en hoopt nog één keer te kunnen genieten van de voetbalkunsten van de routinier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen