Teze en Gakpo samen bij Jong Oranje: "We zijn als broeders"

24 maart 2021, 13:57

Jordan Teze en Cody Gakpo vormen samen het Brabantse deel van de Jong Oranje-selectie. Het jeugd-EK gaat nu bijna van start, en de sfeer zit er goed in tussen de twee Brabanders. De PSV'ers keken tijdens een interview met Omroep Brabant terug op hun tijd samen, en blikten vooruit op het aankomende toernooi.

Wat dit EK zo bijzonder maakt, is dat het in twee delen is gesplitst. De eerste helft, de groepsfase, wordt tijdens de komende weken gespeeld en de knock-outfase van het toernooi pas in mei. Toch denkt Gakpo dat de bijzondere situatie geen invloed zal hebben op de romantiek van het. "Dat gevoel moeten we gewoon als groep gaan creëren. We willen onszelf laten zien en goede resultaten boeken. Iedereen ziet het belang van het EK in, we gaan voor het hoogst haalbare."

Het is voor Gakpo en Teze niet de eerste keer dat ze samenspelen. De twee jongens kennen elkaar al jarenlang door hun tijd bij PSV. Voor het duo is het dan ook een mooi moment om te beseffen wat voor vooruitgang ze hebben gemaakt tijdens de afgelopen jaren. "Als we daar even bij stilstaan beseffen we wel hoe mooi het is dat we dit soort dingen mee mogen maken", vertelt Gakpo tijdens het interview. "Soms praten we met zijn tweeën over wat we hebben meegemaakt samen, en dan besef je dat wel weer." Teze voegt daaraan toe: "Die band is niet te omschrijven. We zijn net als broeders eigenlijk. We kennen elkaar te goed, en daardoor is het ook moeilijk om tegenover elkaar te staan tijdens trainingen."

Voor Teze is het ook een mooi moment om even aan iets anders te denken dan de Eredivisie. PSV verloor afgelopen weekend van AZ (2-0) en lijkt daarmee de titel te kunnen vergeten voor dit seizoen. "Je kunt je nu even focussen op iets anders en vooral je hoofd leeg maken. Eerst nu presteren met Jong Oranje. Goede zaken doen in de groepsfase, daar richten we ons hier met zijn allen op. Na die drie wedstrijden gaat de focus weer vol op PSV en de competitie en komen we daar vol frisse en goede energie terug."

Een tegenvaller voor Gakpo is dat hij nog niet helemaal topfit is na zijn enkelblessure. Sinds zijn terugkomst speelde de buitenspeler slechts twee keer als invaller. Het is dus ook nog maar de vraag of hij een vaste rol kan gaan invullen tijdens de groepsfasewedstrijden van Jong Oranje. Teze heeft daarentegen wel een grote kans op speeltijd. Eén van de pluspunten van de verdediger die dit seizoen zijn doorbraak maakte bij PSV is dat hij op verschillende posities inzetbaar is. Bij Jong Oranje speelt Teze nog vooral als rechtsback.

Woensdagavond om 21.00 uur begint Jong Oranje tegen Jong Roemenië. De wedstrijd zal live te volgen zijn in het livereport op FCUpdate.nl.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen