Lang: "Wij hebben genoeg kwaliteit om het EK te winnen"

24 maart 2021, 16:16   Bijgewerkt: 24 maart 2021, 17:24

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor Noa Lang en Justin Kluivert voor het grote Oranje uitkomen, maar voor nu komen ze namens Jong Oranje uit op het jeugd-EK. Voor de twee is dat geen straf; zij spreken van 'een heel mooi podium' en kijken ernaar uit hun ploeg aan een prachtig toernooi te helpen. 

"We hebben gewoon een goed team", begint Lang in gesprek met de NOS over de kansen van Jong Oranje. "We hebben veel kwaliteit - veel verschillende kwaliteiten ook. Ik denk genoeg kwaliteit om het EK te winnen. Daar dromen we van en dat moeten we ook durven uitspreken. Als je dat niet doet, kan je net zo goed thuisblijven."

Omdat er veel op het spel staat, is het voor Lang geen probleem om het grote Oranje nog even voor zich uit te schuiven. "We hebben nu een EK, dat is een heel mooi podium. Het is het hoogst haalbare op onze leeftijd. Als ik nu bij Oranje zat zou het ook mooi zijn - het zou mijn debuut zijn - maar dan val je waarschijnlijk één of misschien twee keer in. Dan vind ik een EK ook heel mooi om te spelen."

Kluivert sluit zich daarbij aan. "Op dit moment ben je hier wat belangrijker dan daar. Het doel van ons allebei is om uiteindelijk daar (in Oranje, red.) te staan. Als ik naar Noa kijk, weet ik ook zeker dat hij dat kan, maar we hebben nog genoeg tijd om er te komen. Een speler als Noa zie ik daar zeker eindigen, maar we zijn nu blij om hier te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen