'ADO-overname dichterbij; akkoord met Cosinus Group'

24 maart 2021, 16:02   Bijgewerkt: 24 maart 2021, 16:15

De overname van ADO Den Haag is bijna rond. De verwachting is dat de club zeer binnenkort bekend zal maken dat investeringsmaatschappij Cosinus Group Capital Partners de aandelen van Chinese eigenaar United Vansen overneemt. Op dit moment wordt gewerkt aan het afronden van de financiering.

Met dat nieuws kwam het Algemeen Dagblad woensdagmiddag. Het akkoord tussen de beide partijen betekent dat alleen de laatste plooien nog glad moeten worden gestreken. Eerst moet de financiering rond zijn, waarna de maatschappij ook nog meerdere checks van de KNVB zal moeten ondergaan. Als dat allemaal lukt, zal Anthony Rothengatter, zelf ADO-supporter, namens Cosinus Group aan de slag gaan als 'uitvoerend partner'. Hij moet er daarbij voor zorgen dat de maatschappij uit het geld dat het in de club steekt, ook rendement haalt.

Eerder deze week werd bekend dat ook het Amerikaanse Otium Group, tevens partner van Ajax, interesse zou hebben in een overname. Volgens het AD liepen deze gesprekken al een half jaar, maar werd het niet concreet, wat met Cosinus Group dus wel gebeurde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen