De Ligt analyseert oorwassing: "Details maakten het verschil"

24 maart 2021, 20:37   Bijgewerkt: 24 maart 2021, 20:44

Het Nederlands elftal kreeg woensdagavond een flink pak slaag van Turkije. Volgens Matthijs de Ligt maakten details het verschil bij de WK-kwalificatiewedstrijd in Istanboel.

"Zij zijn in totaal vijf keer in onze zestien geweest en maakten een paar goals van buiten de zestien. De ballen vielen net binnen, waar die er bij ons net niet in vielen. De eerste twee goals moeten we goed analyseren. Het begint bij een corner van ons en eindigt in ons strafschopgebied", aldus De Ligt tegenover de NOS.

Oranje liet zich bij de 1-0 in de counter verrassen. "Je kunt zeggen dat er iemand moet worden vastgehouden, maar ik vind het belangrijkste dat de mannen die de counter kunnen inleiden worden gedekt als je zelf een corner hebt. Je moet ervoor zorgen dat zij niet kunnen counteren. Dat deden we bij de eerste goals niet goed."

"We hebben van tevoren gezegd: dit is zo belangrijk, start nou goed. Ik weet niet of je dit onervarenheid kunt noemen. We hadden besproken dat zij er de eerste twintig minuten op zouden klappen. Het viel eigenlijk best mee. Aan het begin speelden we de bal rond en kregen we wat mogelijkheden. De 1-0 en 2-0 geef je zo weg en dan wordt het een lange wedstrijd."

Zelf was De Ligt vlak voor rust dicht bij de aansluitingtreffer. Zijn kopbal werd door een Turk van de lijn gehaald, al claimde de verdediger dat de bal de lijn had gepasseerd. "Ik kop op de paal en de speler staat achter de lijn en haalt hem weg met zijn hoofd. Hij moet het heel knap gedaan hebben wil die 'm eruit hebben gekopt. We weten dat de scheidsrechter de beslissing neemt. Er is geen VAR, dus er valt niet veel te discussiëren."

Ondanks de nederlaag is er nog niks verloren, stelt de Ligt. "We hebben nog veel wedstrijden te spelen. We moeten dit analyseren en zorgen dat we groeien. Het goede gevoel moet snel terugkomen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen