Van de Looi: "Als je naar de slotfase kijkt, komen we goed weg"

25 maart 2021, 08:51

Bondscoach Erwin van de Looi is behoorlijk teleurgesteld na de valse start van Jong Oranje op het EK. De Nederlandse beloften bleven in de groepswedstrijd tegen de Roemeense leeftijdsgenoten steken op een 1-1 gelijkspel. Door de teleurstellende remise staat de druk er meteen vol op, weet Van de Looi.

Jong Oranje begon goed aan de wedstrijd en nam na een kwartier de leiding via Perr Schuurs. Lang kon de ploeg van Van de Looi echter niet genieten van de voorsprong, want een paar minuten later schoot Andrei Ciobanu met een vrije trap de 1-1 binnen. "We gingen voor de overwinning en zo hebben we ook geprobeerd te spelen, maar het kwam er niet genoeg uit", aldus Van de Looi bij de NOS.

De bondscoach vond zijn ploeg slordig spelen, maar deelt ook een compliment uit aan Jong Roemenië. "Ze speelden vrij compact en kwamen er op de goede momenten uit, al denk ik dat bijna alle mogelijkheden die Roemenië kreeg ingeleid werden door slordig balverlies van ons. We hadden het in de tweede helft onder controle, totdat we een keer een verkeerde bal gaven waar een counter uit kwam. Daarna werd het rommelig. Op het laatst wilden we forceren, gingen we uit formatie lopen en werd het niet beter."

Na rust creëerde Jong Oranje nog nauwelijks wat, terwijl de Roemenen nog wel een paar keer gevaarlijk werden. "We stonden steeds op 25 à 30 meter van de goal van de tegenstander. De gaatjes konden we niet vinden en de voorzetten van de zijkanten kwamen er niet vaak genoeg door. Uiteindelijk heeft Roemenië de beste kansen gehad. Als je alleen naar de slotfase kijkt, komen we goed weg. Als je naar de hele wedstrijd kijkt, dan denk ik dat het teleurstellend resultaat is."

Jong Oranje vervolgt zaterdag het EK met een wedstrijd tegen Jong Duitsland, op papier de sterkste tegenstander in de groepsfase. "We moeten ons herstellen, voorbereiden op Duitsland en de wedstrijd ingaan om te winnen. Natuurlijk staat daar nu meer druk op. Als we hadden gewonnen, hadden we ons onderweg wat meer kunnen permitteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen