Bruins (34) zet na dit seizoen punt achter profcarrière

25 maart 2021, 10:44

Luigi Bruins zet aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn loopbaan. De 34-jarige middenvelder maakt donderdag via de offiiciële kanalen van Excelsior bekend dat hij zich gaat richten op zijn werkzaamheden als jeugdtrainer en zijn maatschappelijke carrière.

"Ik heb de beslissing laatst genomen, maar dit gevoel speelde al een maand, anderhalve maand", legt Bruins uit. "Ik beleef nog steeds veel plezier aan het voetballen, maar ik dacht de laatste tijd ook steeds vaker aan de dingen die ik nog meer wil gaan doen. Mijn weken zitten nu bomvol, van maandag tot en met zondag. Als betaald voetballer, als jeugdtrainer, maar ook met dingen die je met je gezin doet. Dat neemt allemaal veel tijd in beslag en dan houd je weinig tijd over."

Bruins begon zijn loopbaan bij Excelsior, speelde voor Feyenoord en RB Leipzig, keerde vervolgens terug bij zijn eerste club, kwam anderhalf jaar uit voor OGC Nice en is nu bezig aan zijn derde en tevens laatste periode bij Excelsior. "Het was een lange carrière vol hoogte- en dieptepunten. Ik ging voortvarend van start, daarna werd het wat minder en uiteindelijk keerde ik hier terug", aldus Bruins.

De laatste jaren zijn wat minder geweest, geeft Bruins toe. "Mijn hoogtepunt hier was het kampioenschap in 2006 en met Feyenoord in 2008 de KNVB Beker winnen was natuurlijk ook heel mooi. Bij Nice het avontuur, dat was een mooie periode. Nu komt daar een eind aan en gaan er weer nieuwe deuren open", besluit hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen