Kraker tussen Servië en Portugal wordt mijlpaal voor Makkelie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 maart 2021 – Danny Makkelie is door de UEFA aangesteld om de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Portugal in goede banen te leiden. In Belgrado zal de 38-jarige Nederlandse scheidsrechter een fraaie mijlpaal bereiken. Zaterdag fluit Makkelie namelijk zijn honderdste internationale wedstrijd.

Kraker tussen Servië en Portugal wordt mijlpaal voor Makkelie

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het zorgt voor een gevoel van trots bij Makkelie. "Ik heb het aantal wedstrijden niet bijgehouden, maar ik ben er trots op dat ik deze mijlpaal heb bereikt. Sinds 2011 fluit ik op internationaal niveau. Met het team timmeren we hard aan de weg. Hopelijk wordt dat in april beloond met een aanwijzing voor het Europees kampioenschap. Daar werken we als team sinds 2015 naartoe", zegt hij op de website van de KNVB.

Makkelie heeft veel internationale topwedstrijden gefloten, met de Europa League-finale als hoogtepunt. Dat doet hij echter niet alleen, benadrukt hij. "Ik heb een mooi team waarmee ik samenwerk: Hessel Steegstra, Mario Diks, Kevin Blom en Jochem Kamphuis. Daarnaast gaat Allard Lindhout vaak mee als vierde official. Samen hebben we prachtige wedstrijden geleid. De internationale duels zijn voor ons de krenten in de pap. Ze blijven bijzonder en geven bovendien aan dat we goed bezig zijn op het veld. Vanuit de FIFA en UEFA voelen we veel vertrouwen."

Makkelie is nog lang niet klaar als scheidsrechter. "Ik ben 38 en fluit tien jaar internationaal. Laat daar nog eens tien jaar bijkomen met hopelijk een aantal EK's en WK's. Dan moet ik de tweehonderd internationale wedstrijden kunnen halen. Dat lijkt me een mooi doel om naartoe te werken."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd