Club Brugge blaast op laatste moment gang naar beurs af

25 maart 2021, 13:14   Bijgewerkt: 25 maart 2021, 15:13

Club Brugge blaast de gang naar de beurs voorlopig af. De Belgische club zou vrijdag zijn debuut op de aandelenmarkt in Brussel maken, maar zover is het niet gekomen.

"We hebben ervoor gekozen om de beursgang van Club uit te stellen gezien de huidige marktcondities. Uiteraard vinden we dit jammer maar we kijken met een open vizier naar de toekomst. Club Brugge doet het financieel, organisatorisch en sportief uitstekend en de ambitie blijft om elke dag beter te doen. We focussen ons nu volledig op het behalen van de 4e landstitel in 6 jaar. De uitgestelde beursgang heeft geen impact op de werking van Blauw-Zwart. Ik hou eraan om onze fans te bedanken voor hun niet aflatende steun en vertrouwen", aldus voorzitter Bart Verhaeghe.

De Tijd maakte donderdagochtend al bekend dat de beursgang van Club Brugge niet door zou gaan. Er waren de voorbije tijd al signalen dat de beursgang stroef verliep. Donderdag om 10.00 uur liep de intekenperiode voor de aandelen af. Dat er na het verstrijken van de deadline radiostilte volgde, was een veeg teken.

De club van Ruud Vormer, Noa Lang, Bas Dost, Tahith Chong en Stefano Denswil was voornemens alleen bestaande aandelen op de markt te brengen en op middellange termijn geen dividend te betalen. Dat plan zou aantrekkelijk worden gevonden. 'Het zou veel aantrekkelijker zijn geweest als deels nieuwe aandelen waren verkocht. Dat zou voor beleggers een heel ander verhaal geweest zijn', worden bronnen door de krant geciteerd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen