Denen willen zo'n elf á twaalfduizend fans in het stadion op het EK

25 maart 2021, 16:30

In het Parken-Stadion in Kopenhagen kunnen aankomende zomer tijdens het EK minimaal 11.000 tot 12.000 toeschouwers plaatsnemen om te genieten van de EK-wedstrijden. Dat besluit heeft de Deense regering donderdag gemaakt. Alleen als de gezondheidssituatie rondom het coronavirus verslechtert in Denemarken zal de regering toch moeten afzien van de toeschouwers.

Tegelijkertijd kan het aantal toegestane toeschouwers ook omlaag worden gebracht of er kan door corona alsnog besloten worden om de fans helemaal te weren. Dat is echter duidelijk niet het plan van de overheid van Denemarken, dat alles op alles wil zetten om fans in de stadions te krijgen. Wanneer er alsnog geen fans welkom zijn, kan de UEFA ook nog besluiten om Denemarken te schrappen als gastland. Het plan van de Deense regering moet in ieder geval uiterlijk 7 april op tafel liggen bij de UEFA.

De Nederlandse voetbalbond dringt erop aan om driekwart van de Johan Cruijff Arena te vullen tijdens het EK. Of dat door kan gaan, zal ook afhangen van wat de regering toestaat tijdens de coronasituatie, zo werd afgelopen week tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte duidelijk. "Het EK voetbal is een uniek en historisch evenement in Denemarken", lichtte minister van cultuur, Joy Mogensen, het besluit van de Denen toe.

Het Parken-Stadion mag vermoedelijk gevuld worden met 11.000 tot 12.000 toeschouwers. In het stadion kunnen in totaal 38.000 toeschouwers plaatsnemen: als de coronasituatie het toelaat in Denemarken kan het aantal toegestane toeschouwers ook nog stijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen