Fenerbahce stuurt met Bulut alweer een hoofdcoach weg

25 maart 2021, 18:28   Bijgewerkt: 25 maart 2021, 18:48

Fenerbahce heeft hoofdtrainer Erol Bulut donderdag officieel ontslagen. De recente resultaten vielen de laatste tijd al flink tegen van de club uit Istanbul. Het ontslag hing dan ook al een tijdje in de lucht, maar is inmiddels officieel bekrachtigd. Emre Belözoglu, de technisch directeur van de club, neemt het roer voorlopig over van Bulut. Nu kan Fenerbahce opzoek gaan naar alweer de zesde (!) trainer sinds het vertrek van Phillip Cocu.

Dat maakte de club donderdag bekend via de officiële kanalen. Bulut stond al langer onder druk in Istanbul. Recentelijk werd de club onder zijn leiding namelijk nog uitgeschakeld in het Turkse bekertoernooi, ze verloren de kwartfinale met 2-1 van Istanbul Basaksehir. Daarnaast pakte de huidige nummer drie van Turkije ook slechts elf punten uit de laatste acht Süper Ligwedstrijden. Met een achterstand van vijf punten op koploper Besiktas, dat ook nog een wedstrijd extra te spelen, lijkt de Turkse titel al ver buiten bereik voor de club uit Istanbul.

Het gelijkspel tegen Besiktas afgelopen weekend was de druppel voor het bestuur van Fenerbahce, dat nu opzoek moet naar een nieuwe trainer. Emre Belözoglu, die normaal functioneert als technisch directeur bij de club, moet alsnog een prijs zien te pakken met Fenerbahce. De eerstvolgende wedstrijd van de topclub in verval is tegen hekkensluiter Denizlispor: een mooie kans voor de interim-trainer om zijn trainersperiode te beginnen met een overwinning in de Turkse competitie.

Wie Bulut gaat opvolgen bij de club waar eerder Phillip Cocu en Erwin Koeman aan het roer stonden, is nog niet bekend. Eén naam die sinds woensdag wordt gelinkt aan Fenerbahce is Joachim Löw. De huidige bondscoach van de Duitse nationale ploeg is nog niet van plan om te stoppen, maar gaat eerst het EK deze zomer meemaken met Die Mannschaft voordat hij aan een nieuwe trainersklus begint. Een oude bekende van Löw bij Fenerbahce is Mesut Özil, de middenvelder met wie Löw in 2014 wereldkampioen werd. Özil en Löw zijn momenteel alleen geen goede vrienden meer door het rare vertrek van Özil bij Die Mannschaft. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen