Teruggekeerde Zlatan meteen in de basis bij Zweden

25 maart 2021, 19:27

Zlatan Ibrahimovic is terug bij Zweden en krijgt van bondscoach Janne Andersson meteen een basisplaats donderdagavond. De sterke spits staat samen met Alexander Isak voorin in de opstelling van het Scandinavische land tegen Georgië in de WK-kwalificatiewedstrijd. Het wordt diens eerste optreden sinds zijn terugkeer.

Ruim vier jaar geleden speelde Ibrahimovic zijn laatste wedstrijd in de nationale ploeg. Voorafgaand aan het EK 2016 gaf de aanvaller aan dat het zijn laatste wedstrijden als international zouden worden. Zweden strandde in de groepsfase en zwaaide daarmee in mineur een grootheid uit. Met 62 goals is Ibrahimovic nog altijd all-time topscorer van zijn land. Daarvoor had hij 116 wedstrijden nodig, maar daar komen dus toch nog wat interlands bij.

Lees ookIbrahimovic vroeg Isak om rugnummer: "Ik moet het nu bewijzen"

De spits begint met rugnummer 11, die hij overnam van zijn aanvalspartner Isak. AZ's buitenspeler Jesper Karlsson begint op de bank tegen Georgië. Bij de opponent van Zweden is er donderdagavond een basisplaats voor Guram Kashia (voormalig Vitesse) en Giorgi Aburjania (voormalig FC Twente). Beide ploegen spelen in Groep B en treffen daarin ook Kosovo, Griekenland en favoriet Spanje.

Opstelling Zweden: Nordfeldt; Lustig, Helander, Lindelöf, Augustinsson; Kulusevski, Larsson, Olsson, Claesson; Isak, Ibrahimovic

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen