Ook Braithwaite trekt Barça-vorm door, superkwartier Zwitserland

25 maart 2021, 19:57

De FC Barcelona-factor tijdens de interlandperiode heeft opnieuw toegeslagen. Nadat Miralem Pjanic (Bosnië) en Antoine Griezmann (Frankrijk) donderdagavond al een goal maakten in de WK-kwalificatiereeks en Sergino Dest een dag later namens Amerika vriendschappelijk toesloeg, heeft ook Martin Braithwaite een treffer gemaakt. Met Denemarken had hij mede daardoor geen kind aan Israël (0-2).

De uitstekende vorm van de Catalanen nemen de internationals grotendeels mee naar hun clubs, al liet Frenkie de Jong woensdagavond namens Oranje zien dat de clubvorm niet altijd allesbepalend is. Voor Braithwaite in navolging van veel andere ploeggenoten in Catalonië dus wel: de spits kroop na een klein kwartier handig voor zijn man langs en rondde prima af (zie onder).

Door de derde goal van Jonas Wind (FC Kopenhagen) in zijn vijfde interland kwam Denemarken niet meer in de problemen tegen Israël, bij wie Eran Zahavi (PSV) en Eli Dasa (Vitesse) een basisplaats hadden. Mede daarom is Denemarken, dat vijfduizend toeschouwers op de tribune liet zitten en bij het EK hoopt op nog meer, al 18 kwalificatieduels ongeslagen: de op een na langste serie ooit. 

Bekijk ookDest 'on fire' en maakt ook wereldgoal namens Amerika

Bulgarije – Zwitserland 1-3

Een ongekend goed kwartier van Zwitserland haalde de spanning al razendsnel uit de wedstrijd. Na twaalf minuten hadden Breel Embolo, Haris Seferovic en Steven Zuber namelijk een treffer gemaakt, waardoor de thuisploeg hardop moest vrezen voor een ongekende afstraffing. Die bleef Bulgarije bespaard, want bij de Zwitsers kregen enkele spelers rust en in de tweede helft kon Kiril Despodov zelfs nog de eer redden in Sofia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen