VS verlengt ongeslagen reeks mede dankzij pegel Dest

25 maart 2021, 20:24

In een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jamaica heeft de Verenigde Staten een reeks goede resultaten doorgezet. Het land verloor voor het laatst op 16 oktober 2019 tegen Canada (al speelde het door corona sindsdien slechts zeven duels) en was nu ook voor Jamaica met 4-1 te sterk. Onder meer Sergino Dest liet met een fantastische pegel van afstand weer van zich horen. 

Met zijn twee goals bij de 6-1 overwinning op Real Sociedad was Dest afgelopen weekend al de grote man bij FC Barcelona. Zijn goede vorm nam hij ook mee naar zijn nationale ploeg. Na iets meer dan een halfuur kwam Dest vanaf links (zoals vaker bij de nationale ploeg speelde hij als linksback) naar binnen en haalde hij van afstand verwoestend uit. Via de paal viel buiten het bereik van de keeper de openingstreffer binnen. Het was zijn eerste doelpunt namens zijn land. 

Na rust was het RB Salzburg-middenvelder Brendan Aaronson die de voorsprong verdubbelde. Jamal Lowe, aanvaller van Swansea City, deed nog iets terug namens de Jamaicanen, maar meer dan een eretreffer was het niet. Dat zat er zeker niet meer in toen Sebastian Lletget het in de slotfase op zijn heupen kreeg. De 28-jarige middenvelder van LA Galaxy scoorde twee keer en bepaalde de eindstand daarmee op 4-1.

Ook voor Luca de la Torre was het een mooie avond. De Heracles Almelo-middenvelder maakte in 2018 zijn interlanddebuut namens de Verenigde Staten, maar kwam sindsdien niet meer in actie voor de nationale ploeg. Zijn goede seizoen bij Heracles leverde hem vorige week echter zijn eerste oproep in bijna drie jaar tijd op. Vandaag werd dat bovendien beloond met een invalbeurt. De la Torre deed zeventien minuten mee en gaf daarin de assist op de laatste treffer van Lletget. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen