Engeland en Italië maken geen fout bij start kwalificatie

25 maart 2021, 22:47

Engeland en Italië zijn vanavond in hun eerste WK-kwalificatieduels niet de fout in gegaan. Met respectievelijk San Marino en Noord-Ierland begonnen zij met een relatief makkelijke tegenstander en dat was op de velden ook terug te zien. Italië won met 2-0, Engeland met liefst 5-0.

Engeland - San Marino 5-0

Dat Engeland de favoriet is in Groep I moge duidelijk zijn. Polen en Hongarije kunnen als grootste uitdagers gezien worden, maar van tegenstander San Marino had het in ieder geval weinig te vrezen. In oktober 2020 vierde de dwergstaat nog een 0-0 gelijkspel tegen Andorra; de eerste remise na veertig (!) opeenvolgende nederlagen. Een grote uitslag leek dus een vanzelfsprekendheid. 

Al snel bleek dat Engeland de verwachtingen ook in zou lossen. Bij rust stond de ploeg al met 3-0 voor door doelpunten van James Ward-Prowse, Dominic Calvert-Lewin en Raheem Sterling. Met veertien goals is Calvert-Lewin Evertons clubtopscorer in de Premier League en ook voor Engeland staat hij na de eerste kwalificatiewedstrijd bovenaan in de topscorersranglijst. Hij tekende kort na rust voor zijn tweede treffer.

De laatste doelpuntenmaker is de meest noemenswaardige en luistert naar de naam Ollie Watkins. De aanvaller van Aston Villa maakte in de 63e minuut als invaller zijn debuut voor de nationale ploeg. Dat bekroonde hij met een doelpunt. Engeland begon de kwalificatie met een 5-0 overwinning.

Italië - Noord-Ierland 2-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen