Titelkandidaat Jong Frankrijk verliest eerste wedstrijd op EK

25 maart 2021, 23:15   Bijgewerkt: 25 maart 2021, 23:22

Jong Frankrijk kende donderdagavond een uiterst teleurstellende start aan het EK Onder 21. De ploeg wordt als een van de favorieten gezien op het EK, maar kon in de openingswedstrijd niet winnen van Denemarken. De Fransen verloren met 0-1.

Op papier doet Jong Frankrijk met een erg sterke selectie mee aan het EK. Zo bestond de basiself van vandaag uit een aantal vaste krachten uit de Ligue 1, evenals spelers als Jules Koundé (Sevilla), Wesley Fofana (Leicester City), Matteo Guendouzi (Hertha BSC) en Odsonne Edouard (Celtic). De verwachtingen die daarbij kwamen kijken, werden echter niet ingelost. De Fransen kwamen moeizaam tot kansen en wisten niet te scoren.

De enige treffer van de wedstrijd werd gemaakt door een Deen, FC Midtjylland-aanvaller Anders Dreyer, die dit seizoen in de Champions League nog scoorde tegen Ajax. Zijn treffer in de 75e minuut maakte dat Frankrijk aan de bak moet in de twee overige wedstrijden. Rusland en IJsland zijn dan de tegenstanders. 

Rusland Onder 21 - IJsland Onder 21 4-1

Het Rusland waar de Fransen aanstaande zondag tegen spelen, liet zelf eerder op de avond zien serieus mee te willen doen aan deze groep. Het begon het toernooi met een ruime zege op IJsland. Fedor Chalov, aanvaller van CSKA Moskou, speelde een hoofdrol, door een strafschop binnen te schieten en vervolgens nog twee assists te geven. 

Portugal Onder 21 - Kroatië Onder 21 1-0

Dat Jong Portugal een goede ploeg heeft, leerden we al in de kwalificatie voor het EK. Het land was de enige die het Jong Oranje moeilijk kon maken en bezorgde de ploeg van Erwin van de Looi zelfs de enige nederlaag. Het kwalificeerde zich net als Nederland met negen overwinningen en één verliespartij, al was het doelsaldo van Oranje veel beter. Portugal begon ook het EK goed, met een 1-0 zege op Kroatië. Jong Ajax-doelman Dominik Kotarski keek bij Kroatië toe vanaf de bank.

Engeland Onder 21 - Zwitserland Onder 21 0-1

Net als Frankrijk, ging ook het grote Engeland pijnlijk onderuit in de eerste wedstrijd. Met spelers als Emile Smith Rowe en Callum Hudson-Odoi verloor het eerder op de dag met 0-1 van Zwitserland. Het doelpunt kreeg het overigens wel zeer ongelukkig tegen. Noni Madueke zat op de bank, maar kwam niet in actie namens de Engelsen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen