Dest de gevierde man bij VS: "Hij is zo ziek goed"

26 maart 2021, 07:57

Met zijn eerste treffer in zijn interlandloopbaan groeide Sergino Dest donderdagavond uit tot de gevierde man aan de kant van de Verenigde Staten. De rechtsback tekende na 34 minuten op fraaie wijze voor de openingstreffer, waarmee hij bijdroeg aan de 4-1 overwinning op Jamaica.

De rechtsback van FC Barcelona startte als linksachter. "Het maakt me niet uit, ik hou er gewoon van te spelen", zei de verdediger na afloop voor de camera. Het leverde hem een samenwerking op met sterspeler Christian Pulisic, eigendom van Chelsea. "De chemie is goed, op en buiten het veld. Ik denk dat als we vaker samenspelen, het alleen maar beter kan worden."

Ook ploeggenoten van Dest waren onder de indruk van de snelle rechtsback. Brenden Aaronson bestempelde hem zelfs als de man van de wedstrijd. "Sergiño is gewoon ziek, zo goed." Na een knappe solo ramde Dest de bal na ruim een halfuur spelen in de kruising. Hij hielp zijn ploeg daarmee aan de perfecte start in strijd om kwalificatie voor het WK in 2022.

Dest maakte begin dit seizoen de overstap van Ajax naar FC Barcelona, waar hij regelmatig aan spelen toekomt. Ronald Koeman gunt hem de laatste weken steeds vaker de kans als basiskracht, en met succes: deze maand tekende de Amerikaan voor zijn eerste treffer in Spaanse dienst. Dest mocht ook uitkomen voor het Nederlands elftal, maar koos voor een Amerikaanse interlandcarrière.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen