Transferweekje: Messi, Wijnaldum, Pratto en Ødegaard

27 maart 2021, 12:00

Het duurt nog een paar maanden voordat de transfermarkt weer heropent. In de meeste Europese landen is de transfermarkt drie weken geleden gesloten. Dat betekent niet dat er geen geruchten meer waren over mogelijke (zomer)transfers. De markt begint alweer op gang te komen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Messi alsnog langer bij Barça?

Al maandenlang wordt er gespeculeerd over de toekomst van Lionel Messi, maar eindelijk lijkt de kogel door de kerk.The Sun weet namelijk te melden dat Messi op het punt staat zijn krabbel te zetten onder een nieuw contract bij FC Barcelona. Dat zou ex-sterspeler Rivaldo hebben bevestigd. Volgens de Britse boulevardkrant komt het besluit van Messi voort uit de aanstelling van Joan Laporta als nieuwe president. Voor Paris Saint-Germain en Manchester City zal het nieuwe contract als een domper voelen. Die clubs waren de afgelopen maanden namelijk in de markt voor de beste voetballer ter wereld.

Wijnaldum moet wachten op Pjanic

Pratto kan terug naar oude liefde

Het verblijf van Lucas Pratto bij Feyenoord draait langzaam uit op een ramp. De spits werd afgelopen winter met bombarie naar Rotterdam-Zuid gehaald, maar inmiddels is de 32-jarige Argentijn de vierde aanvalsleider in de pikorde. Tot een verlengd verblijf lijkt het na de zomer daarom ook niet te komen. Toch hoeft Pratto niet te vrezen dat hij zonder werkgever komt te zitten. RedGol weet namelijk te melden dat het Chileense Universidad Católica in de markt is voor Pratto, die tussen 2010 en 2012 al het shirt van de club droeg. Daar was hij tienmaal trefzeker. Bij Feyenoord staat de teller nog altijd op nul. Universidad Católica zal echter wel de portemonnee moeten trekken voor de vijfvoudig international: hij ligt nog één seizoen vast bij River Plate.

Ødegaard kan langer verblijf bij Arsenal vergeten

United langer door met prijsloze Solskjaer

Manchester United lijkt vertrouwen te hebben in coach Ole Gunnar Solskjaer. De Noorse trainer en oud-speler van de club kan volgens Engelse media binnenkort een nieuw contract tekenen. 'Solskjaer staat voor een nieuw contract, zelfs wanneer hij ook dit seizoen geen prijzen pakt', schreef Telegraph. Dat laatste zegt iets, want tot dusver wacht de club nog altijd op de eerste prijs onder deze trainer. In zijn eerste volledige seizoen als hoofdcoach (hij begon op interim-basis) greep hij zelfs naast Champions League-voetbal. Dit seizoen werd het in de groepsfase uitgeschakeld en is de Europa League de enige kans op een prijs. Maar zelfs als dat niet lukt, heeft het bestuur dus voldoende vertrouwen in Solskjaer om hem langer te behouden. Wat dat voor Donny van de Beek betekent is de vraag. Vooralsnog kwam hij nog maar weinig in de plannen van de Noorse trainer voor.

Wie gaat aan de haal met Beukema?

Sam Beukema

Sam Beukema

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen