Geïnteresseerd in Haaland? 180 miljoen euro alstublieft

26 maart 2021, 11:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sensatiespits Erling Haaland staat met zijn ongekende doelpuntendrift op de verlanglijst van alle Europese giganten. Geïnteresseerde clubs zullen echter over een flinke spaarpot moeten beschikken om de Noor daadwerkelijk los te weten bij Borussia Dortmund. De Duitse topclub heeft een minimale verkoopgrens bepaald.

Bronnen melden aan ESPN dat het prijskaartje van Haaland op 180 miljoen euro ligt. Dat is negen keer zoveel als Dortmund januari vorig jaar betaalde voor de komst van het Noorse wonderkind. Bij Red Bull Salzburg maakte de spits dermate veel indruk, dat Dortmund twintig miljoen overhad voor zijn transfer. Het bleek een gouden investering: met een verkoop van 180 miljoen behoort Haaland in één klap tot de duurste spelers ooit.

De twintigjarige spits was dit seizoen al 21 keer trefzeker in evenveel competitiewedstrijden. Bovendien tekende hij in zijn Champions League-loopbaan al voor negentien treffers. Het wakkerde de interesse aan van de complete mondiale voetbaltop: Real Madrid, FC Barcelona, Juventus, Manchester City, Manchester United én Liverpool willen komende zomer een gooi doen naar zijn krabbel.

Daarmee wordt Haaland overigens niet de duurste speler ooit. Dat record staat nog altijd op naam van Neymar, die in 2017 voor 222 miljoen euro van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain verkaste. Haaland zou de tweede plek moeten delen met Kylian Mbappé. PSG betaalde in 2017 180 miljoen euro voor het Franse supertalent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen