Alonso verlengt bij Sociedad: Gladbach-weg open voor Ten Hag?

26 maart 2021, 12:19

Borussia Mönchengladbach grijpt naast de komst van Xabi Alonso. De Spaanse ex-middenvelder stond hoog op de verlanglijst van de Bundesliga-club om komend seizoen de trainersvacature te vervullen, maar heeft zijn contract verlengd bij Real Sociedad B. Mogelijk is dat goed nieuws voor Erik ten Hag.

Gladbach was lange tijd gecharmeerd van de tacticus, maar de ex-speler van onder meer Liverpool, Bayern München en Real Madrid kiest voor een langer verblijf bij Sociedad. "Ik wil het project hier een vervolg geven", zegt hij op de clubwebsite. Alonso heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2022. Zijn vorige verbintenis liep komende zomer af.

Gladbach moet daarom doorschakelen in de zoektocht naar een opvolger van Marco Rose, die naar Borussia Dortmund vertrekt. Mogelijk komt de Duitse subtopper opnieuw uit bij Erik ten Hag. De succescoach van Ajax staat al langer in de belangstelling van de Duitsers, die momenteel op de teleurstellende tiende plaats in Duitsland staan. Afgelopen seizoen plaatste Gladbach zich nog voor de Champions League.

Ten Hag is bij Ajax uitgegroeid tot een van de beste coaches ter wereld. Met de Amsterdammers is hij nog volop in de race voor de landstitel, bekerwinst en Europa League-eindzege.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen