Na Bruins zet ook routinier Fischer punt achter loopbaan

26 maart 2021, 14:11

Sander Fischer hangt na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 32-jarige verdediger van Excelsior gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière en zet zijn voetballoopbaan op een lager pitje. De centrumverdediger maakt de overstap naar de amateurs van hoofdklasser Capelle.

"Het is mooi geweest en tijd voor nieuwe dingen", zegt Fischer op de clubwebsite van Excelsior. "Dat zal heel gek zijn. Ik ben daar altijd en vol passie mee bezig geweest. Voetballen was wat ik het liefste deed. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en dat was geweldig. Ik heb genoten van al die jaren, maar nu is het tijd om mijn horizon te gaan verbreden. Ik zie genoeg kansen voor een tweede carrière."

Fischer speelde bijna vierhonderd duels op profniveau, waar hij in 2007 als verdediger van NAC Breda mee begon. Via SC Cambuur, FC Emmen en AGOVV belandde hij in 2013 bij Excelsior. Met de Rotterdammers promoveerde hij in 2014 naar de Eredivisie. Fischer speelde daarna voor Go Ahead Eagles, Sparta, het Deense Vendsyssel en opnieuw bij Excelsior, waar de ex-captain de laatste weken zijn basisplaats verloor.

Voor Excelsior is het afscheid van Fischer het tweede vertrek van een routinier in een week tijd. Donderdag maakte Luigi Bruins al bekend zijn loopbaan te beëindigen. De voormalig middenvelder van Feyenoord, Red Bull Salzburg, OGC Nice en Jong Oranje twijfelde al langer over het voortzetten van zijn loopbaan. De 34-jarige middenvelder gaat zich richten op het trainerschap en blijft eveneens actief in de amateurwereld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen