Ten Hag over Europa League: "Het ligt zo dicht bij elkaar"

26 maart 2021 – Omdat Ajax in de Eredivisie hard op op weg is naar de titel, wordt de focus ook vooral geleged op de Europa League. In de kwartfinales wacht voor de Amsterdammers een ontmoeting met AS Roma. Erik ten Hag vindt niet dat Ajax als favoriet voor het tweeluik moet worden gezien.

Ten Hag over Europa League: "Het ligt zo dicht bij elkaar"

Volgens hem is Ajax niet per se de favoriet. "Ik zal dat niet zo willen benadrukken", stelt de coach tegen Ajax TV. "In Europa, en zeker in deze fase van de knock-outs, ligt het zo dicht bij elkaar. Dan is de vorm van de dag erg bepalend en dat begint met welke spelers je tot je beschikking hebt. Als we spelers moeten gaan missen, gaat het een steeds moeilijker verhaal worden. Hebben we iedereen aan boord en zijn we in vorm, dan hebben wij een kans om ook in deze fase te overleven en de volgende ronde te bereiken."

Ten Hag heeft lastige keuzes te maken, als iedereen fit is. Met name voorin is de concurrentie moordend. "Dat is één van de meest vervelende aspecten, maar daar moet je niet voor weglopen. Waar het altijd om gaat, is dat je het naar eer en geweten doet. Het teambelang staat altijd voorop."

Ajax speelt donderdag 15 april tegen uit in Rome. Een week later volgt de return in Amsterdam.

Ajax

gerelateerd