Almere gooit eigen glazen in met nederlaag bij MVV

26 maart 2021, 20:40

In de strijd om directe promotie naar de Eredivisie heeft Almere City vrijdagavond een zeer dure misstap begaan. Tegen MVV verloor de ploeg met 2-0, door doelpunten van Sven Blummel en Joy-Lance Mickels. De nederlaag geeft nummers één en twee SC Cambuur en De Graafschap de kans om dit weekend verder uit te lopen. 

Na een mindere fase in de competitie was Almere eindelijk weer aan een goede reeks bezig; de laatste drie wedstrijden (tegen Excelsior, FC Eindhoven en FC Den Bosch) werden alle drie gewonnen. Tegelijkertijd leed MVV een week geleden tegen Jong Ajax de eerste nederlaag na een reeks van vier overwinningen. Toch had de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie het moeilijk tegen het naar de middenmoot gepromoveerde MVV.

In de tweede helft, juist toen Almere aan begon te dringen, was het aan de andere kant Sven Blummel die de openingstreffer maakte. De bezoekers gingen op jacht naar de gelijkmaker met opnieuw twee prima kansen, maar verzuimden deze te verzilveren. Aan de andere kant deed Joy-Lance Mickels dat wel. Met zijn vierde goal uit de laatste vier wedstrijden besliste hij de eindstand op 2-0. 

Door de nederlaag zal Almere komend weekend toch ook voor de concurrentie moeten vrezen. Koploper Cambuur staat al acht punten los en kan daar elf van maken als het zondag wint van Roda JC. De topper tussen NAC Breda en De Graafschap wordt ook voor Almere een interessante. Bij winst staat De Graafschap vijf punten los, maar bij een Bredase zege komt NAC juist in punten gelijk met de nummer drie. Ook nummer vijf Go Ahead Eagles kan dit weekend op twee punten afstand komen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen