VI: Feyenoord weigert 'reddingsboei' van 50 miljoen euro

26 maart 2021, 20:59

Feyenoord heeft een grote bijdrage die de club uit de financiële problemen zou kunnen helpen geweigerd. Met dat opmerkelijke nieuws kwam Voetbal International vrijdagavond. Het zou gaan om geld van de Rotterdamse miljardair Aat van Herk, die vijftig miljoen euro aan de club heeft aangeboden. 

In mei 2020 werd de club de kapitaalinjectie voor het eerst aangeboden - en dus geweigerd. Later dat jaar is hetzelfde bod nog eens gedaan. Van Herk, een Rotterdamse miljardair die ook in de Quote 500 te vinden is, wilde het geld geven omdat hij het niet eens is met de koers die de club nu vaart. Nog altijd wordt vol ingezet op het bouwen van het nieuwe stadion Feyenoord City, dat door Van Herk eerder 'een kansloos project' genoemd werd. Bovendien 'gruwelt hij als Rotterdammer van de boven De Kuip cirkelende Amerikanen'. 'Van Herk heeft geen zin in gedoe, laat staan publiciteit, maar was wel bereid De Kuip te redden', aldus VI.

Van Herk hoefde voor het geld geen aandelen. 'De enige eis was dat Feyenoord het stadion, dat inmiddels als onderpand voor een overbruggingsfinanciering van Goldman Sachs (een Amerikaanse investeringsbank, red.) was ingezet, zou terugkopen. De rest van het geld kon deels ingezet worden voor versterking van de selectie en het onmiddellijk aanpakken van het achterstallige onderhoud van het stadion.' 

Volgens VI zou een bron hebben bevestigd dat ook directeur Mark Koevermans aanwezig was bij de gesprekken. "Fijn dat jullie bronnenonderzoek doen", citeerde het medium een anonieme bron. "Ik zat daar inderdaad bij en Feyenoord zei inderdaad nee tegen de vijftig miljoen van Van Herk. Ik keek dan ook raar op toen ik Koevermans van de week hoorde zeggen dat hij dat plan niet kent. Hij zat er zelf namelijk bij." Koevermans zelf wilde tegenover VI niet reageren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen