Engelse coach Southgate vreest voor EK-absentie Henderson

26 maart 2021, 23:50

Het is zeer de vraag of Jordan Henderson op tijd fit gaat worden voor het EK. De sterkhouder van Liverpool kampt nog altijd met een liesblessure en zal een race tegen de klok gaan meemaken voor het toernooi, voorspelt Gareth Southgate.

Mocht Henderson niet op tijd fit zijn, dan is dat zeer slecht nieuws voor Engeland. Southgate laat bij The Guardian weten dat Henderson net op tijd, of net te laat fit zal worden. "Hij is zelf heel positief over hoe zijn operatie is verlopen", zegt Southgate tegen The Guardian. "Zijn doktoren doen er alles aan. We beseffen echter ook dat het met dit soort blessures erg lastig is, en dat er tijdens het herstel altijd weer een tegenslag kan komen."

Henderson is één van de belangrijkste spelers van de Engelse nationale ploeg. Uiteraard is de Liverpool-captain er deze interlandperiode niet bij. Dat geldt ook voor Marcus Rashford en Bukayo Saka. Beide spelers zaten wel bij de groep, maar zijn teruggekeerd naar hun clubs. Rashford is door een enkelblessure teruggegaan naar Manchester United, terwijl Arsenal-speler Saka is afgehaakt met een hamstringblessure.

Engeland won midweeks met 5-0 van San Marino en speelt zondag uit tegen Albanië.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen