Vertessen en Openda trefzeker in oefenduel België O21

27 maart 2021, 09:12

Yorbe Vertessen en Loïs Openda kwamen vrijdagavond in actie namens België Onder 21. De Belgische beloftenploeg plaatste zich niet voor het EK en dus stond er een oefenduel tegen Standard Luik op het programma. Daarin waren de Belgen met 0-3 te sterk, dankzij doelpunten van de Eredivisionisten. 

In de kwalificatiepoule voor het EK, die door Jong Duitsland gewonnen werd, eindigden de Belgen als tweede. Van de negen nummers twee gingen de beste vijf door en zo viel België met één punt te weinig af. Waar de leeftijdgenoten van andere landen op dit moment uitkomen op het EK, moeten de Belgen het dus doen met een oefenwedstrijd. Dat gold onder meer voor PSV-aanvaller Yorbe Vertessen en Vitesse-aanvaller Loïs Openda.  

De twee waren daarin direct belangrijk voor hun ploeg. Na zeventien minuten zette Openda België op voorsprong tegen Luik, dat een aantal internationals moest missen. Wel was er een basisplaats voor oud-PSV'er Maxime Lestienne. Het was echter een huidige PSV'er die van zich liet horen, want Vertessen was goed voor de 0-2. De derde goal viel nog geen minuut later, door Club Brugge-verdediger Ignace van der Brempt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen