Steijn haalt weer uit naar De Graafschap: "Onfatsoenlijk"

27 maart 2021, 10:16

In alle opzichten is de Eerste Divisie-kraker tussen NAC Breda en De Graafschap een bijzonder affiche. Niet alleen strijden de nummers vier en twee van de ranglijst nog volop om een ticket voor directe promotie, ook hadden de clubs het buiten het veld al eerder met elkaar aan de stok. Zo slingerde De Graafschap-voorzitter onlangs nog een tweet de wereld in met de tekst 'fuck Steijn'. 

Mos stuurde de tweet nadat De Graafschap de derde periodetitel pakte. Aanleiding was de gevoelige overstap van Ralf Seuntjens naar NAC, al vindt trainer Maurice Steijn dat de club daarin niks verkeerd heeft gedaan. "Seuntjens was vanaf 1 januari vrij, wij mochten met hem praten. Sterker nog, wij hebben ons in augustus keurig bij De Graafschap gemeld voor Seuntjens. Toen vroegen ze veel te veel geld. We hebben netjes gewacht tot het januari was. Wij hebben helemaal niks fout gedaan. Op basis waarvan iemand dat soort uitspraken doet, is voor mij een raadsel", zei hij tegenover ESPN.

Eerder dit seizoen haalde ook trainer Mike Snoei al uit naar NAC. Door de vele coronabesmettingen bij de club werd de eerste wedstrijd tussen de ploegen afgelast, wat bij Snoei vraagtekens opriep. Hij stelde dat bij NAC de coronareglementen niet voldoende werden nageleefd - ook toen tot onbegrip van Steijn. "Die uitspraken van hun coach over ons, terwijl wij mensen hebben gehad die weken ziek zijn geweest. Vrouwen, kinderen, mensen lagen in het ziekenhuis... Dat vind ik onfatsoenlijk. Een technisch directeur die daar niks van zegt, een voorzitter die dit soort onzin uitkraamt... Dat vind ik niet passen bij De Graafschap, want dat is een mooie club."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen