Sierhuis: "Ik had gehoopt dat ik wat meer krediet had opgebouwd"

27 maart 2021, 10:42   Bijgewerkt: 27 maart 2021, 10:55

Waar Erwin van de Looi het Jong Oranje van de EK-kwalificatie zo veel mogelijk bij elkaar wilde houden, viel Kaj Sierhuis wel buiten de boot. Dat is opmerkelijk, want de spits van Stade Reims was in die kwalificatie goed voor acht goals in acht duels. De voorkeur ging echter uit naar de niet eerder opgeroepen Brian Brobbey.

"Dat was niet heel lekker wakker worden",zei Sierhuis in gesprek met de NOS over het appje dat hij maandagochtend van Van de Looi ontving. "Een uur voor de selectie bekend werd gemaakt kreeg ik een appje van de trainer. Hij schreef dat hij vervelend nieuws voor me had en dat als ik behoefte had om erover te bellen, ik hem 's middags kon bereiken."

Dat deed Sierhuis echter niet. "Ik had daar niet echt behoefte aan. Ik heb hem een appje teruggestuurd met daarin mijn gedachtes. Ik had de keuze niet zo gemaakt, maar moet het respecteren. Ik had gehoopt dat ik wat meer krediet had opgebouwd de afgelopen jaren. Dat heb ik ook gestuurd." Sierhuis hield er wel enigszins rekening mee dat hij erbuiten zou kunnen vallen. "Maar ik dacht dat ik dus wel wat krediet had. Tijdens de kwalificatiereeks hadden we vaak meerdere spitsen. Ik dacht dat misschien Brobbey én ik erbij zouden zitten."

Ondanks zijn teleurstelling keek Sierhuis wel naar het eerste EK-duel, waarin hij zijn oude ploeggenoten met 1-1 gelijk zag spelen tegen Roemenië. "Je ziet dat zo'n eerste wedstrijd op een EK toch lastig is. Twee van de titelfavorieten, Frankrijk en Engeland, verloren zelfs. Roemenië stond uitstekend te verdedigen en dan is het lastig om de ruimte te vinden." Sierhuis gelooft dat hij in zo'n wedstrijd zelf van waarde had kunnen zijn. "Dat schiet wel even door je hoofd. Ik ben ervan overtuigd dat ik iets kan toevoegen op z'n tijd. Of dat nu vanaf de bank is of vanaf het begin."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen