Pinas wil voorbeeld zijn voor jonge Surinaamse voetballers

27 maart 2021, 11:35

Shaquille Pinas is een van de spelers die deze week door een regelwijziging zijn debuut mocht maken voor de Surinaamse nationale ploeg. Daarin was hij direct trefzeker en hielp hij het land aan een 3-0 zege op de Kaaimaneilanden. "Of ik het volkslied al ken? Ik zet hem wel eens aan in de auto. Ik heb er flink op geoefend en zing vol trots en uit volle borst mee", lachte Pinas.

Met trots praat Pinas met Omroep West over zijn debuut voor Suriname. "Spelen voor Suriname leeft enorm bij mij. Ik wil een voorbeeld zijn voor andere jonge voetballers met Surinaamse roots. Ook zij kunnen voor Suriname uitkomen, ongeacht waar ze geboren zijn of waar ze nu spelen. Bovendien is mijn familie in Suriname ongelofelijk trots op mij. Als je ziet hoe veel berichtjes ik de afgelopen tijd heb gehad. Het leeft echt enorm bij iedereen."

Lees ook: Versterkt Suriname overtuigt meteen in WK-kwalificatie

Pinas kan nu uitkomen voor Suriname door een wijziging in de regels. Spelers met een dubbel paspoort mogen daardoor nu wel uitkomen voor de nationale ploeg, waar dat eerder niet mogelijk was. Het betekende een flinke impuls voor de selectie, waar ook Ryan Donk (Galatasaray) en Ramon Leeuwin (AZ) woensdag debuteerde. Ook Warner Hahn (RSC Anderlecht), Damil Dankerlui (FC Groningen), Kelvin Leerdam (Inter Miami), Myenty Abena (Slovan Bratislava), Roland Alberg (Hyderabad) en Nigel Hasselbaink (Bnei Sachnin) komen voor de ploeg uit. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen