Ajax-opleiding helpt Veltman nog altijd in zijn spel bij Brighton

27 maart 2021, 15:47   Bijgewerkt: 27 maart 2021, 16:06

Joël Veltman heeft zijn draai bij Brighton & Hove Albion gevonden. Afgelopen zomer maakte hij de overstap van Ajax naar zijn nieuwe club in de Premier League, waar hij een vaste waarde is en inmiddels ook zijn eerste goal en assist op zijn naam heeft staan. Nog altijd heeft Veltman veel te danken aan de Amsterdammers.

Op het clubkanaal van Brighton vertelt Veltman hoe zijn opleiding bij Ajax hem heeft geholpen het ook bij Brighton beter te doen. "Het is vooral de manier van spelen. In de jeugd willen ze niet dat je lange ballen speelt. Je moet de voetballende oplossing zoeken. Over de grond, in plaats van door de lucht. Dat helpt me. Tegenstanders verwachten het niet. Dat zag je terug in de tweede goal tegen Southampton (ingeleid door een pass vooruit van Veltman, red.). Ik kon terugspelen, voor de makkelijke manier gaan, maar ik zocht de optie vooruit. Dat is iets dat ik echt in Amsterdam heb geleerd."

Lees ook: Botman dankt Ajax: "Heel belangrijk geweest in mijn carrière"

De overstap van Ajax naar Brighton was wel even schakelen. Waar bij zijn vorige club nooit genoegen werd genomen met minder dan een overwinning, strijdt hij nu in de Premier League tegen degradatie. "Bij Ajax moet je elke wedstrijd winnen. Dat is een ander soort druk. Hier moet je voor elk punt vechten. Dat wilde ik ook, een nieuw avontuur. Daarom kwam ik hier. Het mooie is dat we nooit naar een wedstrijd gaan voor een punt, elke wedstrijd spelen we voor de drie punten. Dat bevalt me goed."

Bij Brighton draagt Veltman rugnummer 34, ter ere van oud-ploeggenoot Abdelhak Nouri. "Veel mensen weten wat er is gebeurd", lichtte hij toe. "Het was een teamgenoot en ook een echte vriend, van iedereen. Ik was erbij toen het gebeurde en nog steeds inspireert hij mij op zijn manier. Daarom draag ik rugnummer 34."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen