Ngoo vergeeft Van Dijk voor carrièrebepalende tackle in 2014

27 maart 2021, 16:21

Michael Ngoo werd ooit een grote toekomst in het voetbal voorspeld, maar speelt op 28-jarige leeftijd in de krochten van het Cypriotische voetbal. Dat zijn carrière nooit echt van de grond kwam, heeft volgens de aanvaller te maken met een overtreding die Virgil van Dijk in 2014 op hem maakte. Ruim zes jaar na de overtreding toont Ngoo zich vergevingsgezind.

Ngoo speelde jaren in de jeugdopleiding van Liverpool en toen hij op Anfield niet doorbrak, zette hij zijn loopbaan voort bij Kilmarnock. De aanvaller speelde slechts enkele wedstrijden voor de Schotse club alvorens hij zwaar geblesseerd raakte. Na de overtreding van Van Dijk was Ngoo liefst twee jaar uit de roulatie.

"Ik vertelde onze fysiotherapeut meteen dat Van Dijk had geprobeerd om mij te pakken. Vlak voor de tackle hadden we een woordenwisseling. Daarna ging hij dwars door mij heen, ik denk dat het opzettelijk was", zei Ngoo destijds tegenover The Daily Mail. Zes jaar later is Ngoo bereid om Van Dijk, die er nu zelf uit ligt met een zware blessure, te vergeven.

"Van Dijk heeft zijn verontschuldigingen via John Guiddetti, een vriend van mij die toen werd verhuurd aan Celtic, aangeboden. Er is schade aangericht, maar ik koester geen wrok", zegt Ngoo nu tegen Planet Football. "Het heeft me doen beseffen dat dingen in het leven binnen enkele seconden kan veranderen. Dat is iets wat ik jongere spelers altijd probeer mee te geven. Je denkt dat je op weg bent naar de top en dat altijd zo zal blijven, maar dat is niet zo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen