Noorwegen richt zich in nieuw statement tot andere landen

27 maart 2021, 18:56

De Noorse internationals hebben zaterdag voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije opnieuw aandacht gevraagd voor de erbarmelijke mensenrechtensituatie in Qatar. Niet alleen maakten de Noren een nieuw statement, ook kwamen zij met een boodschap aan andere landen.

Noorwegen kwam woensdag als eerste land met een statement tegen het WK 2022 in Qatar. Tijdens de warming-up droegen Erling Haaland, Martin Ødegaard en de andere Noorse spelers shirt met de tekst 'Respect, op en buiten het veld'. Toen de spelers vlak voor de aftrap het veld betraden, droegen zij shirts met 'Mensenrechten, op en buiten het veld' op de borst.

Zaterdag droegen de Noorse internationals hetzelfde shirt, maar met een toevoeging. 'Noorwegen, Duitsland, wie is de volgende?', viel er te lezen. Achter de landen stond een vinkje, waarmee wordt bedoeld dat zowel Noorwegen als Duitsland zich heeft uitgesproken tegen het WK in Qatar. Nederland voegde zich zaterdag bij de Noren en Duitsers door ook een statement te maken tegen Qatar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen