Turkije bindt na Oranje ook Noorwegen aan zegekar

27 maart 2021, 19:57

Turkije heeft zaterdagavond zijn uitstekende start in de WK-kwalificatie een passend vervolg gegeven. Tegen Noorwegen werd dankzij doelpunten van Ozan Tufan (twee keer) en Caglar Söyüncü een 0-3 zege geboekt. De Turken gaan door de zege weer aan kop in de kwalificatiepoule, met een voorsprong van drie punten op Oranje.

Turkije startte woensdag de WK-kwalificatiecyclus met een verrassende 4-2 zege tegen het Nederlands elftal, terwijl Noorwegen op bezoek bij Gibraltar met 0-3 won. De Noren maakten voorafgaand aan het duel met Gibraltar een statement tegen het WK in Qatar en deden dat vlak voor dee wedstrijd tegen Turkije opnieuw. Ditmaal richtten de Noren zich ook tot andere landen.

Vanwege de strenge reisbeperkingen in Noorwegen werd het duel met Turkije in Málaga gespeeld. Onder de Spaanse zon hadden de Turken nog geen vier minuten nodig om de score te openen. Tufan kreeg met enig fortuin de bal voor zijn voeten en verschalkte doelman Rune Jarstein in de korte hoek. Nadat Noorwegen via Alexander Sørloth de paal raakte, kwam Turkije op 0-2. Uit een corner liet Söyüncü met een kopbal het net voor de tweede keer trillen.

Het lukte Noorwegen, met onder meer Erling Haaland, Martin Ødegaard en Fredrik Midtsjø als basisspelers, niet om nog wat aan de achterstand te doen. Sterker nog: in de tweede helft werd het alleen maar erger voor de Noren. Na een klein uur krulde Tufan vanaf een meter of twintig de 3-0 tegen de touwen. De laatste hoop op een comeback werd vervolgens ongedaan gemaakt door invaller Kristian Thorstvedt, die na overtreding op Caner Erkin direct rood kreeg.