Wijnaldum: "Misschien moeten wij wat gieriger zijn"

27 maart 2021 – Georginio Wijnaldum is erg blij dat Oranje de zeperd bij Turkije heeft weggespoeld met een overwinning op Letland. De aanvoerder was na afloop echter ook kritisch op zijn ploeg, die slechts met 2-0 won van deze povere tegenstander. Volgens Wijnaldum moeten hij en zijn ploeggenoten in de toekomst meer doen om doelpunten te maken.

Wijnaldum: "Misschien moeten wij wat gieriger zijn"

"Als je kritisch kijkt dan moeten we meer doen om die ballen over de doellijn te krijgen", vertelde Wijnaldum voor de camera van de NOS. "In de afwerking waren we vandaag niet gelukkig. Misschien moeten we wel wat gieriger zijn om doelpunten te maken. Maar het is goed dat we die kansen wel gecreëerd hebben. Deze wedstrijd heeft veel energie gekost, Letland stond heel compact. Toch konden we de ruimtes vinden."

Wijnaldum zag ook dat Letland er een aantal keer gevaarlijk vandoor ging. "In de eerste helft hadden ze al twee momenten. Dat moeten wij toch wel verbeteren. Als je zo dominant bent, moet je ook de restverdediging op orde hebben. Zulke kansen mogen we niet weggeven. Voor hetzelfde geld schieten ze er eentje in en wordt dit een andere wedstrijd", vervolgde de captain, die eindelijk weer voor publiek speelde. "Dat was geweldig, ik hoop dat het een begin is naar nog meer fans in het stadion."

Bondscoach Frank de Boer wisselde in de Johan Cruijff ArenA pas in de slotfase vijf keer. Ook Wijnaldum moest vroegtijdig naar de kant van de oefenmeester. "Ik was behoorlijk teleurgesteld na mijn wissel omdat ik graag wilde blijven staan. Voor mijn gevoel had ik nog een doelpunt kunnen maken. We hebben er al over gesproken en dit is helemaal niet erg. Ik had veel plezier vandaag en dan wil niemand eruit. Het is ook wel goed om andere spelers te laten voetballen."

Oranje

gerelateerd