De Boer: "We moeten onszelf belonen met doelpunten"

27 maart 2021, 20:52

Frank de Boer sluit zich aan bij de woorden van aanvoerder Georginio Wijnaldum, die vindt dat Oranje meer had moeten scoren tegen Letland. De bondscoach zag zijn ploeg twee keer tot scoren komen en dat vond hij te weinig. Zeker in de WK-kwalificatie weet De Boer dat ieder doelpunt belangrijk kan zijn in de strijd om een ticket.

"We weten allemaal dat doelsaldo een extra punt oplevert in de WK-kwalificatie", aldus De Boer voor de camera van de NOS. "We hadden onszelf moeten belonen met minimaal vijf doelpunten. Over het spel ben ik zeer zeker tevreden, maar in dat opzicht is het frustrerend wat we vanavond hebben gezien. We hebben twee keer de lat geraakt en er stond steeds wel een speler van Letland voor."

Ook De Boer zag dat Letland er mondjesmaat gevaarlijk uitkwam in Amsterdam. "Ze kwamen vooral over onze rechterkant, waar niet goed stonden. Dan hoeft die bal maar een keer goed te vallen. Matthijs de Ligt greep nog een keer goed in. We moeten meer beseffen waar onze tegenstander goed in is en beter anticiperen. Wij hielden het tempo hoog en waren dreigend. Zo moeten we ook tegen Gibraltar spelen."

De Boer ging ook nog in op zijn late wissels. De coach haalde onder meer Wijnaldum en Memphis naar de kant. Die waren daar op hun beurt niet bepaald blij mee. "Memphis wilde graag scoren en was dichtbij", verklaarde De Boer. "Hij zat daar meer mee dan met zijn wissel. Wijnaldum heeft veel gespeeld en moet deze wissel begrijpen. We zijn met 24 man en ik wil ook de wissels het wedstrijdgevoel geven. Dat heeft verder niks met Gini te maken, ik vond hem fantastisch spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen