Oranje op rapport: ruime zege blijft uit tegen Letland

28 maart 2021, 09:09   Bijgewerkt: 30 maart 2021, 23:33

Het is misschien overdreven om te zeggen dat de kater van Turkije is weggespoeld, maar Oranje pakte zaterdagavond wel de eerste punten van de WK-kwalificatiereeks. Tegen het nietige Letland werd het in de Johan Cruijff ArenA 'slechts' 2-0. Het spel van de ploeg van Frank de Boer was niet verkeerd, maar het gebrek aan doelpunten zal de bondscoach niet zinnen. Toch waren onvoldoendes dit keer niet nodig.

Tim Krul - 6.5

Het tenue van Krul kan eigenlijk meteen weer de kast in. De goalie kreeg amper iets te doen tegen Letland en hield zonder moeite zijn doel schoon. Toch moest de doelman van Norwich City een aantal keer scherp zijn bij spaarzame uitbraken. Zo tikte hij een pegel van Andrejs Ciganiks uitstekend tegen de paal. Voor Krul een rustige en dus prima wedstrijd. Hopelijk krijgt hij dinsdagavond in Gibraltar ook weinig te doen.

Denzel Dumfries - 6.5

Matthijs de Ligt - 6.5

Bij afwezigheid van Virgil van Dijk moet De Ligt de spitsen van de tegenstander onschadelijk maken. Daar slaagde hij tegen Turkije allesbehalve in, maar tegen Letland was de ex-Ajacied vrijwel foutloos. Een uitstekende ingreep ten opzichte van Janis Ikaunieks voorkwam de verrassende 0-1 en daarna liet de fysiek sterke De Ligt zich niet foppen door een van de aanvallers van de bezoekers.

Daley Blind - 6

Ook Blind speelde een prima wedstrijd in het hart van de defensie. Samen met De Ligt gaf hij weinig weg en was het vooral toekijken hoe de ploeggenoten in de voorhoede vele kansen om zeep hielpen. In de slotfase besloot Blind zelf maar een maar naar voren te komen, maar dat schot werd niet gevaarlijk. Een smetje op de wedstrijd van de linkspoot was een onnodige gele kaart diep in de tweede helft. Die kan in de toekomst nog duur zijn.

Owen Wijndal - 6

Net als collega Dumfries kon Wijndal veel op de helft van de tegenstander spelen. Toch waren er weinig gevaarlijke voorzetten van de linksback te zien. Ook hij zag de spelers voor zijn neus veel mogelijkheden onbenut laten. Wijndal was in de tweede helft wel belangrijk in verdedigend opzicht. Vladimirs Kamess leek op weg naar een doelpunt namens Letland, maar werd vakkundig van de bal gezet door de linkspoot.

Frenkie de Jong - 6

Frenkie de Jong speelde op zijn beurt een vrij anonieme wedstrijd in Amsterdam. Dat betekent echter niet dat hij een zwakke pot op de mat legde. De controlerende middenvelder hoefde weinig werk op te knappen en kon enkel de spelers voor zijn neus aan het werk te zetten. Die wisten dan weer weinig te doen op de helft van Letland, maar daar kan de smaakmaker van FC Barcelona natuurlijk weinig aan doen.

Georginio Wijnaldum - 6.5

Aanvoerder Wijnaldum sprak na afloop uit dat hij baalde van zijn wissel, maar erkende ook dat hij zijn coach wel begreep. De middenvelder probeerde een aantal keer gevaar te stichten met afstandsschoten. Het compact spelende Letland had echter altijd wel iemand klaar staan om de schuivers van Wijnaldum onschadelijk te maken. Wel zorgde de geboren Rotterdammer voor controle en dreiging namens Oranje.

Davy Klaassen - 7

Steven Berghuis - 6.5

Berghuis betaalde het vertrouwen van zijn trainer terug met zijn eerste interlanddoelpunt voor Oranje. De Feyenoorder had daar 23 wedstrijden voor nodig en de opluchting was duidelijk zichtbaar. Na een ietwat ongelukkige eerste helft brak hij toch de ban met een fraai doelpunt. Ook in het tweede helft was Berghuis gevaarlijk. Aan de rechterkant lijkt De Boer met Berghuis en Dumfries een goede tandem te hebben gevonden.

Luuk de Jong - 6.5

De discussie over Wout Weghorst zal misschien even gaan liggen, aangezien Luuk de Jong zaterdag een puike partij speelde. De spits zorgde met zijn kracht en lengte voor dreiging in de zestien van de bezoekers en had meerdere assists op zijn naam kunnen hebben. Zijn kopbal gooide de wedstrijd in de tweede helft op slot. Alleen een domme gele kaart voor een opstootje was niet bepaald nodig voor de aanvaller.

Memphis - 5.5

De altijd ijverige Memphis speelde bepaald niet zijn beste wedstrijd voor Oranje. Hij was erg op zoek naar zijn doelpunt, maar wist het net niet te vinden. Doelman Roberts Ozols bleek meerdere keren een vervelende sta-in-de-weg voor Memphis, die tot overmaat van ramp ook nog gewisseld werd. Een treffer zal hem goed doen. Dan lijkt Gibraltar de ideale tegenstander voor de linksbuiten.

Invallers

Ryan Gravenberch ('79), Donny van de Beek ('79), Ryan Babel ('79), Calvin Stengs ('84), Steven Bergwijn ('89) kwamen als invaller binnen de lijnen. Zij speelden echter te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen