Van de Looi pareert kritiek: "Ik weet niet wat de bedoeling is?"

28 maart 2021, 00:05   Bijgewerkt: 28 maart 2021, 00:12

Erwin van de Looi heeft na afloop van het 1-1 gelijkspel van Jong Oranje tegen Jong Duitsland de kritiek op zijn tactiek gepareerd. De Nederlandse beloften startten zaterdagavond in een 4-4-2 systeem met Justin Kluivert en Dani de Wit als aanvallers, terwijl Myron Boadu en Brian Brobbey op de bank zaten.

Voor de camera van de NOS werd Van de Looi gevraagd waarom Jong Oranje niet met een echte spits aantrad tegen de Duitse leeftijdsgenoten. "We hebben twee echte spitsen. Kluivert maakte toch ook gewoon een goal? We speelden zonder vleugelaanvallers, maar met twee nummers tienen aan de binnenkant die handig zijn tussen de linies: Noa Lang en Cody Gakpo. En voorin speelden we met twee bewegende jongens."

Zichtbaar geïrriteerd vervolgde Van de Looi zijn uitleg. "Tegen Roemenië speelden we met Boadu en nu hebben we voor Dani gekozen. Dat is onze topscorer in de kwalificatiereeks, dus ik denk dat hij wel een goal kan maken. Iedere trainer maakt daarin zijn eigen keuzes en heeft daar zijn eigen idee over. AZ speelt duidelijk in een ander systeem dan wij. Als je in een ander systeem speelt, kan het zijn dat je voor andere spelers kiest."

Toen Van de Looi werd gevraagd waarom hij pas in de slotfase Brian Brobbey binnen de lijnen bracht, was Van de Looi het zat. "Ik weet niet wat precies de bedoeling is? Ik vond dat we prima speelden en er geen noodzaak was om een andere spits te brengen. We moesten ook wachten omdat we nog maar twee wisselmogelijkheden hadden."

Lang

Noa Lang viel uit met een knieblessure en lijkt de laatste groepswedstrijd te moeten missen. "Dat ziet er niet goed uit. We gaan morgen kijken wat er aan de hand is. Zijn knie is dik een zit in een brace. Hij verstapte of verdraaide zich niet, dus ik hoop dat dat gunstig is. Maar als je in tranen van het veld gaat en een brace draagt, weet je dat het niet goed is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen