Geschorste Koopmeiners blijft bij de selectie van Jong Oranje

28 maart 2021, 13:15

Ondanks een schorsing blijft Teun Koopmeiners de selectie van Jong Oranje trouw. De controlerende middenvelder van AZ kreeg zaterdag tegen Jong Duitsland zijn tweede gele kaart op het toernooi en mist daardoor de laatste groepswedstrijd tegen Jong Hongarije, maar keert niet terug naar zijn club.

De middenvelder wil graag bij zijn ploeggenoten blijven om ze te steunen richting de belangrijke wedstrijd. Vroegtijdig terugkeren naar AZ zag hij dan ook niet zitten. Jong Oranje moet dinsdag winnen van Jong Hongarije en het liefst met veel goals om nog door te kunnen op het EK. Mochten Jong Duitsland en Jong Roemenië tegelijkertijd met 2-2 gelijkspelen, dan ligt Jong Oranje er sowieso uit.

Overigens kreeg Koopmeiners tegen Duitsland geel voor een lichte overtreding. "Dat is enorm klote", zei hij tegen de NOS over de schorsing. "De kaart uit de eerste wedstrijd was terecht. Daar wilde ik een statement maken omdat er meer pit in ons spel moest. In deze wedstrijd wilde ik ook vechten, zeker tegen Duitsland. Bij deze overtreding deed ik helemaal niks. Hij trok mij juist naar beneden. De scheidsrechter gaf in de rust zelfs aan dat hij er spijt van had, maar daar heb ik geen flikker aan."

Onduidelijk is overigens nog of Noa Lang kan meespelen komende dinsdag. De aanvaller van Club Brugge viel zaterdag uit met een knieblessure en verliet het veld in tranen. Duidelijkheid over zijn blessure is er nog niet, meldt Voetbal International zondag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen